Taal voor werknemers

Individuele en groepstrainingen, taal op de werkvloer en maatwerkoplossingen.

Verbeteren van taalvaardigheden van werknemers

 

Er zijn veel mensen in Nederland die moeite hebben met de Nederlandse taal. Op de werkvloer kan dit vervelende gevolgen hebben. Het kan effect hebben op de veiligheid, productiviteit, inzetbaarheid en de sfeer op de werkvloer. Het kan ook leiden tot hoger ziekteverzuim. Met gerichte en op maat gemaakte taaltrainingen voor uw bedrijf kunt u hier wat aan doen. In veel gevallen is er zelfs een mogelijkheid tot subsidie voor de taaltrainingen of een bijdrage vanuit een Opleidings- en Ontwikkelfonds (O&O) binnen de branche.

 

Taal op de werkvloer is maatwerk

 

Onze taaltrainingen zijn altijd maatwerk. Het is eenvoudig om een standaard traject uit te voeren, maar daarmee behaalt u niet uw gewenste resultaat. Veel beter is het om vooraf goed te kijken naar de specifieke leerwensen van zowel de werkgever, als de werknemers. Op basis daarvan ontwikkelen wij een effectief programma voor uw organisatie. Wij zijn hierin uw partner en helpen u graag om de taalvaardigheden van uw personeel te ontwikkelen.

 

Kosten

Omdat het om maatwerk gaat, zijn de kosten zonder nadere kennismaking en inventarisatie niet bekend. En veel beter is het om u zich af te vragen wat het gaat opleveren. Bovendien is er vaak recht op subsidies waardoor de kosten tot 67% door de overheid vergoed worden (maximaal € 1.500 per deelnemer).

Meer informatie

 

Neem voor meer informatie over de mogelijkheden voor uw werknemers en subsidieregelingen contact met ons op.

 

Bel 030 711 56 84 of stuur een mail naar zakelijk@svs-inburgering.nl.

Subsidies Tel mee met Taal 2019

 

Via Tel mee met Taal is er subsidie beschikbaar voor activiteiten gericht op het voorkomen en verminderen van laaggeletterdheid. Er zijn al meerdere subsidierondes geweest en ook dit jaar start een nieuwe ronde. Op de website Tel Mee met Taal vindt u informatie over de subsidies in 2019. De komende periode wordt deze informatie verder uitgebreid en bijgewerkt.

 

Startdatum

 

De aanvraagperiode voor de nieuwe subsidieregeling start op zaterdag 1 juni 2019 om 12.00 uur, en eindigt op maandag 30 september 2019.

 

Voor wie

 

Scholen, bibliotheken, werkgevers, samenwerkingsverbanden, instellingen voor jeugdgezondheidszorg, of voorschoolse voorzieningen kunnen subsidie aanvragen voor de aanpak van laaggeletterdheid. Ook als je al eerder subsidie hebt ontvangen van Tel mee met Taal kan je deze ronde opnieuw subsidie aanvragen.