Nederlands als tweede taal B1 naar B2

Nederlands als tweede taal B1 naar B2

Cursus beschrijving

Door het volgen van de cursus Nederlands als tweede taal B1 naar B2 leert u nog beter spreken, luisteren, lezen en schrijven in het Nederlands, op B2 niveau. U leert onder andere complexe brieven lezen en schrijven en spreekwoorden begrijpen en gebruiken. Ook wordt extra gewerkt aan de uitbreiding van uw vocabulaire, leesstrategieën en grammatica. U bereid zich met deze cursus voor op het Staatsexamen NT2 II en op het leven in Nederland. Zo kunt u bijvoorbeeld na afloop van de cursus een vervolgopleiding volgen aan het HBO/WO of direct solliciteren naar een betaalde baan. Het is een pittige cursus en alleen geschikt voor hoger opgeleiden met een grote taalleerbaarheid.

Het vereiste startniveau is B1. Indien u nog niet op niveau B1 zit kunt u eerst de cursus A2 naar B1 volgen. U kunt ook kiezen voor de cursus A0 naar B1. In het intake gesprek kijken we goed naar uw startniveau. Nadat u de hele cursus heeft doorlopen beschikt u over het taalniveau B2.

Na het doorlopen van de cursus heeft u het taalniveau B2 bereikt en kunt u opgaan voor het Staatsexamen NT2 programma II. U kunt ook direct starten met de module Kennis van de Nederlandse Maatschappij en/of Oriëntatie op de Nederlandse Arbeidsmarkt om uw inburgering compleet te maken. Kijk ook eens bij onze volledige inburgeringscursussen, deze bevatten alle onderdelen die nodig zijn voor het voldoen aan uw inburgeringsplicht in één pakket.

Tijdens de cursus worden verschillende werkvormen gebruikt. U krijgt ten eerste les in klas met andere cursisten. Daarnaast krijgt u huiswerk dat u alleen of samen met een andere cursist kunt maken. Dit huiswerk kan zowel op papier als op de computer zijn (online). U kunt gebruik maken van de online leeromgeving om uw vaardigheden verder aan te scherpen en meer te oefenen. Ook worden er praktijkopdrachten gegeven die u samen met andere cursisten kunt doen. Tot slot worden er regelmatig workshops en excursies georganiseerd. Bijvoorbeeld een dagje naar Amsterdam. U kunt zich hierop inschrijven als u dat wilt. Eventuele kosten die hier aan verbonden zijn, zijn niet bij de cursusprijs inbegrepen.

Tijdens de cursus maken we gebruik van 1 boek. Daarnaast wordt er in de klas extra lesmateriaal aangereikt door de docent en krijgt u extra huiswerk mee. Om deel te nemen aan de cursus moet u de volgende boeken aanschaffen:

Hoger opgeleiden: https://shop.coutinho.nl/store_nl/nederlands-op-niveau.html

Indien u tussentijds en/of aan het eind van de cursus wilt weten wat uw voortgang is en of u al klaar bent voor het examen, dan kunt u daarvoor een toets afleggen. U kunt daardoor weten hoe u scoort op de onderdelen lezen, schrijven, spreken en luisteren. Vanuit de school wordt u aangeboden om de toets te maken, u kunt zich daar dan op inschrijven. Deze toetsen zijn inbegrepen bij de complete cursussen van SVS Inburgering.

Wij kunnen u niet verplichten om iedere les naar school te komen, u bent daar zelf verantwoordelijk voor. Als u wilt slagen voor het Staatsexamen dan is het wel belangrijk om te weten dat u dan ten minste 80% van de lessen heeft gevolgd en dat u actief heeft meegedaan in klas. Ook wordt er van u verwacht dat u het huiswerk maakt en deelneemt aan de praktijkopdrachten. Alleen dan kunt u het niveau B2 bereiken na afloop van de cursus.

Onderdeel van de cursus is dat u huiswerkopdrachten maakt. Per week moet u rekening houden met 5 tot 7 uur zelfstudie, maar u mag natuurlijk altijd meer doen. Het huiswerk bevat opdrachten als lezen, schrijven, online oefenen en praktijkopdrachten.

Na afloop van de cursus kunt u examen op B2 niveau doen (Staatsexamen NT2 II). U kunt dit doen bij één van de landelijke examenlocaties. Kijk voor meer informatie over het examen op https://www.hetcvte.nl/item/staatsexamens_nederlands_als.

De hele cursus duurt minimaal 6 maanden. U krijgt 3 keer per week les. Als er een lange vakantieperiode valt binnen de 6 maanden dan kan de cursus iets langer duren. Ook als u door bijvoorbeeld ziekte een tijdje niet naar school kunt komen kan de cursus voor u langer dan 6 maanden duren.

Wij hebben leslocaties in Rotterdam, Nieuwegein en in Gouda. Klik hier voor actuele informatie en adresgegevens van onze leslocaties.

Ga naar de aanmeldpagina en vul het aanmeldformulier in om u aan te melden voor de cursus Nederlands als tweede taal van A0 naar A2. Wij zullen u naar aanleiding van uw aanmelding uitnodigen voor een intakegesprek. Tijdens dit gesprek bekijken we uw wensen en uw mogelijkheden. Als blijkt dat een andere cursus van onze school voor u beter geschikt is dan kunt u nog altijd overstappen.

Wilt u liever telefonisch aanmelden en/of overleggen? Ga dan naar onze contact pagina. U kunt daar spreken met een van onze medewerkers, ook in het Engels of Arabisch.

Cursusonderdelen

 • Intake

  • Intakegesprek
   Viewing Les
 • Nederlandse lessen en praktijkopdrachten

  • NEDERLANDS LUISTEREN OP B2 NIVEAU
   Viewing Les
  • NEDERLANDS spreken OP B2 NIVEAU
   Viewing Les
  • NEDERLANDS lezen OP B2 NIVEAU
   Viewing Les
  • NEDERLANDS schrijven OP B2 NIVEAU
   Viewing Les
  • HUISWERKOPDRACHTEN PRAKTIJK
   Viewing Les
  • HUISWERKOPDRACHTEN THEORIE
   Viewing Les
 • Examen

  • EXAMENTRAINING
   Viewing Les
  • PROEFEXAMEN
   Viewing Les
Studenten
14
Categoriën
Tags