FAQ

Home / FAQ

Frequently Asked Questions – School of Language

U kunt bij SVS Inburgering een cursus volgen om u voor te bereiden op het afleggen van het inburgeringsexamen (A2) of het Staatsexamen NT2 niveau 1 (B1) en niveau 2 (B2). Onze cursussen bestaan uit 3 hoofdmodules, namelijk Nederlandse taalles, les over de Nederlandse maatschappij en les over de Nederlandse arbeidsmarkt. Door alle modules te doorlopen bent u optimaal voorbereid op het afleggen van het examen op uw niveau.

Succesgarantie 100%
3 keer per week naar school 100%
Leukste school van Nederland 100%

Vragen? Wij hebben de antwoorden

Onze cursussen zijn samengesteld voor mensen die op zijn minst kunnen lezen en schrijven in hun moedertaal. Indien u voor een vriend of familielid op zoek bent naar een alfabetiseringscursus kunt u contact met ons opnemen om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

De lessen worden voor het grootste deel in het Nederlands gegeven. Alleen dan leert u zo snel mogelijke de Nederlandse taal te beheersen. Alleen in de beginperiode van de cursussen wordt in de klas met een andere taal gesproken. Bijvoorbeeld in het Arabisch of Engels, afhankelijk van de samenstelling van de groep. We doen dit om in het begin niet te veel tijd te verliezen aan de taalbarrière. U moet er vanuit gaan dat de taalondersteuning in uw moedertaal ongeveer 4 weken duurt.

U krijg voornamelijk les van Nederlandse docenten. Alleen in de beginperiode van de cursus kan het zijn dat u les krijgt van docenten van bijvoorbeeld Syrische of Afrikaanse afkomst. Waarom? Deze spreken de moedertaal van onze cursisten en helpen om de start van de cursus zo goed mogelijk te laten verlopen. Deze periode duur maximaal 4 tot 6 weken.

Voordat u kunt starten met een cursus houden wij een intake gesprek. Om voldoende tijd te hebben om dit gesprek te plannen en te houden is het aan te raden om u minimaal 14 dagen voordat een cursus start op te geven voor een intakegesprek. Wil u zeker zijn van een plek voor de cursus van uw keuze? Meld u dan vandaag nog aan!

Al onze klassen bestaan uit maximaal 14 cursisten. Niet te veel en niet te weinig dus!

De school is 6 dagen per week geopend. Over het algemeen volgen cursisten 3 dagen per week les.

Per dagdeel krijgt u 3 uur les. Als u 3 dagen per week les krijgt, dan heeft u dus 9 uur les per week. Let er daarbij op dat u daarnaast nog ongeveer 5 tot 10 uur huiswerk heeft.

Ja, dat kan. Wij bieden cursussen aan op niveau A2, B1 en B2. Bekijk ons cursusaanbod.

Dat is afhankelijk van uw wensen en uw mogelijkheden. Bekijk ons cursusaanbod voor meer informatie of neem contact met ons op.

Nieuwegein: Edisonbaan 14A, 3439MN

Rotterdam: Jacob Loisstraat 23, 3033RB

Gouda: Vossenburchkade 67, 2805PC Gouda

Meer informatie nodig?