Inburgeren betalen

Het afleggen van het inburgeringsexamen of het Staatsexamen NT2 kost geld. Ook het volgen van een inburgeringscursus vraagt een investering. Vaak kunnen de mensen die moeten inburgeren dit niet zelf betalen. Daarom kan iedereen die moet inburgeren geld lenen van Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO), tot maximaal € 10.000. Ben jij asielmigrant of familie van een asielmigrant, dan hoef je de lening niet terug te betalen als je het examen met goed gevolg aflegt. In dat geval kost het volgen van een inburgeringscursus en het afleggen van het examen je dus niets, behalve dan jouw tijd en inzet.

 

Achteraf, in termijnen betalen. Ook zonder DUO lening.

Als je bij SVS Inburgering een inburgeringscursus of cursus staatsexamen NT2 programma I of II volgt, betaal je altijd achteraf per maand. Je krijgt na afloop van de maand een gespecificeerde factuur waarop staat welke kosten in rekening gebracht zijn: hoeveel lesuren, welk uurtarief en welke lesmaterialen.

 

Hulp bij het aanvragen van een lening

 

Heb jij nog geen lening aangevraagd of weet je niet precies hoe je dit moet doen? Wij helpen je graag. Tijdens het intakegesprek bespreken wij jouw mogelijkheden en helpen wij je verder op weg.

 

Voor meer informatie over de lening bij DUO kun je terecht op: https://www.inburgeren.nl/inburgeren-betalen.jsp