Space Expo

Techniek achter de ruimtevaart

Leer alles over ruimtevaart en bekende astronauten zoals André Kuipers bij Space Expo in Noordwijk. Spacy en interactief… U wordt meegenomen op een reis langs verre planeten en prachtige Melkwegstelsels. Grote beer, kleine beer, Mars en Venus … Onze aarde is in goed gezelschap van vele sterren en planeten. Wanneer u ‘s nachts al erg kan genieten van de verlichte sterrenhemel zal een bezoekje aan Space Expo u blije gevoelens de ruimte geven. Kom in de tentoonstelling alles te weten over ruimtevaart, verschillende planeten, ons wonderschone Melkwegstelsel en meer in Space Expo. Zowel de uitgebreide geschiedenis als de techniek achter de ruimtevaart komen aan bod.

In de tentoonstelling maakt u op leuke wijze kennis met ruimtevaart in al haar facetten. Naast de rijke historie toont Space Expo ook de toepassingen én de techniek achter de ruimtevaart. De Space Train brengt u naar ESTEC, de grootste vestiging van de Europese Ruimtevaartorganisatie ESA. Tijdens de rondleiding bezoek u onder andere de testfaciliteiten voor satellieten en het informatiecentrum voor het International Space Station (ISS). De Space Train rijdt in het weekend.

Voordat u aan de ruimte-reis bij Space Expo mag deelnemen moet u toelatingscertificaat behalen. Dit certificaat behaalt u door tijdens de les een schriftelijke Space-test in het Nederlands te doen. Slaagt u voor de test dan ontvangt u het Space bewijs  en gaat u samen met medecursisten starten met uw ruimte-reis op kosten van SVS-Inburgering. Het spreekt voor zich dat u tijdens de les, tijdens Spacetest en tijdens de ruimte-reis in Space Expo Nederlands spreekt.

Socials