Nederland in beeld

Een stukje puur Hollands erfgoed

U gaat onder leiding van een professionele fotograaf met een groep op pad. Tijdens de fotowandeling kunt u naar hartenlust foto’s maken. De sfeer is ongedwongen en tussen de bedrijven door krijgt u tips en trucs om betere foto’s te maken of eens heel andere invalshoeken te gebruiken dan u gewend bent. De fotograaf wijst u op onderwerpen om foto’s van te maken waar u zelf misschien niet zo snel op was gekomen. Zo komt u waarschijnlijk met heel andere foto’s thuis dan wanneer u alleen op stap gaat.

Een stukje puur Hollands erfgoed

Molens van Kinderdijk, een stukje puur Hollands erfgoed. Binnenstad van Delft, ontdek de grachten, nauwe straatjes en statige oude panden.
Kop van Zuid – Rotterdam, Het nieuwe Rotterdam, met de haven, nieuwe en oude architectuur.

In principe is iedere camera geschikt om mee te nemen tijdens de wandeling, maar het voordeel van een digitale camera is natuurlijk dat u gelijk het resultaat kan zien en bespreken.

In het kader van het examenonderdeel Kennis van de Nederlandse maatschappij wordt deze excursie georganiseerd. Om te kunnen deelnemen moet u een fototoestel hebben. Dat kan een professioneel toestel zijn maar ook uw smartphone. Van elke foto-wandeling wordt een werkstuk gemaakt dat geïllustreerd wordt met uw foto-opnamen. U maakt het werkstuk met uw docent en uw medecursisten. Alle werkstukken worden samengebracht in een boekwerk. Door een professionele tekstschrijver, een vormgever en door een fotograaf wordt de “finishing touch” aangebracht. Het eindresultaat wordt gedrukt in boekvorm waarin u als medeauteur en fotograaf wordt vermeld. Het boek wordt u gratis verstrekt door SVS Inburgering.

Socials