Madam Tussauds

Ontmoet uw idol!

Maak u klaar voor één van de leukste en meest interactieve attracties in het hart van Amsterdam. In de verbazingwekkende wereld van Madame Tussauds beleeft u verrassende, leerzame en soms emotionele ontmoetingen met uw idolen van vroeger en nu in de wereldberoemde expositie met wassen beelden van topzangers, filmsterren, kunstenaars, voetballers en vele andere celebrities.

Aan de ingang wordt u al verwelkomd door president Barack Obama, even later poseert u voor een koninklijke foto met Willem Alexander en koningin Maxima. Zing mee on stage met Lady Gaga of wijlen Michael Jackson en help DJ Edwin Evers z’n jingles opstarten. Ga een potje voetballen bij Ronaldinho of Rafael van der Vaart. Kijk in hun kluisjes om hun bijgeloof te ontdekken. Artistieke geesten ontmoeten ook hun grote voorbeelden: Picasso, Van Gogh, Dalí, Herman Brood of Rembrandt.

Super Helden Zomer in Madame Tussauds Amsterdam Sinds kort waken Marvel’s Avengers vanuit Madame Tussauds over Amsterdam. Stap het levensgrote Marvel stripboek binnen om daarna in de huid te kruipen van uw favoriete superheld. Lukt het u om de Hamer van Thor op te tillen? Begeef je in het lab van Iron Man of neem een superhelden pose aan met Captain America. Maar dat is niet alles, Madame Tussauds heeft nog veel meer superhelden. Verwissel een band samen met Lewis Hamilton of voel je een superheld als u een show loopt op de catwalk. Deze zomer verwachten we nog meer helden; De Hulk, Angrybirds en Loki!

Madame Tussauds Amsterdam is een wereldberoemde keten in verschillende grote steden in de wereld: van Londen tot Amsterdam, New York, Las Vegas en Hongkong. Het concept van Madame Tussauds is ontstaan tijdens de Franse Revolutie, toen mevrouw Marie Tussauds de kneepjes van het vak leerde in het wassenbeeldenkabinet van Dr. Curtius in Parijs. Later trok ze naar Londen, waar ze haar eerste collectie wassenbeelden tentoonstelde. Na haar dood werd haar werk voortgezet en groeide Madame Tussauds uit tot een wereldmerk.

In het kader van het onderdeel Kennismaking met de Nederlandse Samenleving wordt deze excursie georganiseerd. Vier weken voordat naar Madame Tussaud wordt afgereisd krijgt u een opdracht die u thuis moet uitwerken. Dit gaat veelal om een beroemd persoon uit het verleden of het heden waarin u geïnteresseerd bent. U krijgt daar hulp bij van uw docent, trajectbegeleider en medecursisten. Veertien dagen voordat wij naar madam Tussauds gaan, geeft u een presentatie van 5 minuten aan uw medecursisten, over uw onderwerp: de bekende persoon …. . U bent daar goed in en daarom zal u ook in Madam Tussauds dit herhalen bij de beeltenis van uw beroemde persoon. Uw presentatie zal op video worden opgenomen. Degene die de beste presentatie geeft bij Madam Tussauds ontvangt een leuke verrassing!