Cursist Ibrahim

Portrait Of Young Arabic Male College Student With Book Sitting In Classroom Alone

“Ik ben heel tevreden over mijn school SVS inburgering”

Ik volg de opleiding Nederlands bij SVS Inburgering School of Languages in Rotterdam. Het is mooie school waar ik een opleiding op maat krijg. Ik wil op B2 afstuderen en dat lukt mij nu met de ondersteuning van de school en de docenten.

Toen ik voor het eerst bij de school kwam verbaasde het mij dat ze Arabisch spreken. Bij andere scholen is dat niet zo. Pas nadat mijn klasgenoten en ik gewend waren op de school begonnen de lessen steeds meer alleen in het Nederlands plaats te vinden. Ik krijg ook een aantal individuele uren waarin de docente mij nog meer onderricht geeft zodat ik nog sneller mijn niveau kan halen.

In de klas help ik nu al leerlingen op weg. Ik begin daardoor de Nederlandse Taal nog meer te begrijpen. Ik kan op school ook huiswerk maken in een van de werkkamers. Daar staan pc’s waar ik mijn huiswerk op kan maken.Thuis word ik vaak afgeleid.

De school organiseert ook excursies naar het museum, de dierentuin, de havens, Amsterdam sightseeing. We hebben samen al een BBQ georganiseerd heel gezellig en we gaan dat vaker doen. Een klasgenoot wil in Nederland kweker worden. Hij volgt nu op de school de inburgeringscursus en een stagetraject bij een kwekerij. Slaagt hij voor het inburgeringstraject en de stage dan kan hij in dienst komen van een kwekerij. Een andere leerling is automonteur geweest en wil dat in Nederland ook zijn.

Het mooie aan de school is dat ze ook een spreekuur houden voor vragen en andere problemen. Ze hebben mij ook geholpen met de gemeente en met de zorgverzekering. Ik volg nu op 12 uren les over 3 dagen en daarnaast doe ik nog huiswerkopdrachten. De school is niet duur. Ik betaal ongeveer 400 euro per maand maar heb nu wel de zekerheid dat ik alles bij de hand heb om te kunnen slagen en mocht ik de eerste keer niet slagen dan heb ik de garantie om gratis door te gaan. Ik ben heel tevreden over mijn school SVS inburgering.