Cursist Aisha

Cursist Aisha

“Ik kon gemakkelijker aangeven waar ik in de les moeite mee had”

Vorig jaar ben ik op zoek gegaan naar een school voor inburgering. Ik hoorde van verschillende Syriërs dat de scholen allemaal niet goed zijn. Zelf had ik geen ervaring en ben bij verschillende scholen langs geweest om informatie. Op de scholen werden door cursisten hetzelfde gezegd wat ik eerder had gehoord. Bij SVS Inburgering School of Languages was dat anders. Ik kreeg van een vriendin een folder in de Arabisch taal over SVS Inburgering. Ik belde er heen en kreeg een Arabisch sprekende vrouw aan de telefoon. Dat vond ik wel prettig. Ook de trajectbegeleider die ik aan de telefoon kreeg sprak mijn taal en ik werd uitgenodigd om pro bono op de vrijdagmiddag een paar lessen te volgen. Het viel mij gelijk op dat de docente ook Arabisch sprak. Ik kon gemakkelijker aangeven waar ik in de les moeite mee had. Na een paar weken werden wij voorgesteld aan een nieuwe Nederlandse docente die de lessen verder zou doen. Ik raakte snel gewend aan de Nederlandse docente en kon mij beter in het Nederlands verstaanbaar maken. Eerst een Arabische sprekende docent en daarna een Nederlandse docent heeft bij mij goed gewerkt. Als ik nu ergens een probleem mee heb dan kan ik dat aan mijn docente vragen maar ook aan mijn trajectbegeleider die mijn taal spreekt.
De school is niet duur. Dat zou je eigenlijk wel verwachten als je een trajectbegeleider/casemanager en een docent Nederlands krijgt en daarnaast nog veel andere leuke dingen doet zoals op excursies, workshops en stages.
Ik heb net een proefexamen gedaan. Ik lig goed op schema en heb niets te klagen over mijn school of languages.