Ervaren hoe het gaat op de Nederlandse werkvloer

Ervaren hoe het gaat op de Nederlandse werkvloer

Uniek in Nederland is het Werkervaringstraject Oriëntatie Nederlandse arbeidsmarkt van SVS Inburgering. Uzelf voorbereiden op het werken in Nederland door goed te kijken wat uw kansen en mogelijkheden zijn en kennis te nemen van de gebruiken op de Nederlandse arbeidsmarkt is een goede start. Maar het ontbreekt hier nog aan praktijkervaring. Om echt succesvol te kunnen zijn en te ontdekken wat u kunt bereiken in Nederland is het opdoen van praktijkervaring pas echt een goede basis. Juist om deze reden is het mogelijk om bij SVS Inburgering een werkervaringstraject te volgen.

Wij hebben door heel Nederland organisaties bereid gevonden tot het bieden van werkervaringsplaatsen aan mensen die een inburgeringstraject volgen. Dit zijn bedrijven van allerlei typen: winkels, boerderijen en landbouwbedrijven, technische industrie, ICT, zorg en noem maar op. Voor iedereen kunnen wij een passende stageplaats verzorgen, in de regio waar hij of zij woont. Tijdens en ter voorbereiding op de stage wordt u en het stagebedrijf door ons ondersteund zodat de kans van slagen groot is. U staat er dus zeker niet alleen voor. Het volgen van dit traject is zeker in het begin vaak spannend, maar ook erg leuk. U zult zien dat u al snel gewend bent en dat u daardoor zelfverzekerder uw verdere loopbaan kunt vervolgen.

Het werkervaringstraject duurt ongeveer 4 tot 5 maanden. Het traject is gekoppeld aan de module Oriëntatie op de Nederlandse Arbeidsmarkt. U bereid zich eerst voor op het daadwerkelijk werken in een Nederlands bedrijf. We bekijken samen uw achtergrond op het gebied van opleiding en werkervaring en we stellen samen uw wensen, kwaliteiten en kansen op de arbeidsmarkt vast. Dit vormt de basis voor een goed CV. Vervolgens kijken we naar passende vacatures en bereiden we u voor op het solliciteren. De volgende stap is het daadwerkelijk solliciteren op een stageplaats bij een bedrijf naar keuze. Hierna start u met het werkervaringstraject. Dit duurt 3 maanden. U zal gedurende deze maanden 4 dagen per week werken bij uw stagebedrijf. Ondertussen heeft u regelmatig contact met uw begeleider van SVS Inburgering en uw manager bij het stagebedrijf. Zo houden we alles goed in de gaten en kunnen we waar nodig bijsturen en ondersteunen. Gaat alles goed, dan is het mogelijk dat uw stagebedrijf u een betaalde baan aanbied. Dat is natuurlijk erg mooi, maar dat zal helaas niet altijd het geval zijn. Maar niet getreurd, zelfs al wordt u geen baan aangeboden, u staat sterk doordat u al ervaring heeft op de Nederlandse arbeidsmarkt. U kunt dit op uw CV plaatsen en bij een volgende sollicitatie benoemen. U zult merken dat dit grote voordelen heeft. Bovendien kunt u het stagebedrijf opgeven als referentie. Dit is altijd van meerwaarde bij het solliciteren naar een baan in Nederland. En tot slot bent u zeker van het halen van het examen ONA! U zult met vlag en wimpel slagen als u verteld dat u al gewerkt heeft in een Nederlands bedrijf.

Voor meer informatie over het werkervaringstraject en de ONA module kunt u contact opnemen met de school. Klik hier voor meer informatie over de inhoud en de kosten van de module ONA en het werkervaringstraject.